Behandling

Hälsans Hus

 

Hälsans hus

 

Skorsten Hälsans hus

 

 

 

 

Akupunktur

De flesta sjukdomar börjar med obalans i vårt sinne. När vi är yngre så ligger problemen mera "ytligt". Vi har mera känslomässiga problem. Om inte dessa obalanser adresseras så kommer de att gå in djupare i kroppen. Detta sker ungefär vid 35 års åldern, men kan också ske tidigare. .

Med akupunkturen löser man upp de obalanser som finns förankrade i kroppen. Det kan vara yin eller yang brist, överskott av yang, blod brist, qi brist eller qi stagnation. Förutom att påverka kroppen så blir sinnet också påverkat och balanserat.

Akupunkturen är en väl förankrad behandlingsmetod som använts i tusentals år. Hur skulle något kunna överleva så länge om det inte fungerade. Den är också den mest använda alternativa metoden i skukvården och har visat sig som en mycket effektiv behandlings metod för ett flertal sjukdomar.

Samtal

Genom att medvetandegöra det omedvetna, och att leva i nuet, så reglerar sig kroppens energi (Qi) till vad som behövs för att bli frisk. Om vi t.ex. i början av vår förkylning sätter oss ner och mediterar och är närvarande i det faktum att vi börjar få en infektion i kroppen, så reglerar sig kroppens Qi till att försvara oss mot inkräktaren och skapar därmed dem bästa förutsättningarna för att bli frisk. Så är det med många andra sjukdomar att de kan endast överleva om de får arbeta i det omedvetna. Hur många läkarbesök görs inte utan att man kan hitta något fel!
Naturligtvis finns många sjukdomar där man behöver mediciner, läkarvård och kanske operationer. Rent generellt så tycker jag att den vanliga sjukvården är bättre på akuta sjukdomar medan den alternativa är bättre på kroniska sjukdomar.

Genom att medvetande göra omedvetna mönster och felaktigt tänkande kan man också arbeta med problemet på en längre sikt.

Samtalen är förankrade i den buddistiska filosofin och mina egna erfarenheter. Buddistiska metoder har visat sig effektiva och mer och mer blivit intressanta för västvärlden. Inte minst i psykoterapin och kognitiva terapierna, där man bl. a. annamat mindfulness begreppet. Se min andra sida om mindfulness.

Örter

Ca 80% av alla behandlingar i Kina görs med örtmedicin. 19% med akupunktur. Örtmedicinen spelar en viktig roll i tillfrisknandet och är ett viktigt komplement till behandlingen. Framför allt är örter bra på att stärka upp som t.ex yin eller yang brist eller blod brist.

Sessioner

Det första mötet varar 1,5 timma. Samtal och diagnos tar ca 1 timma och den sista halvtimman behandlar jag med akupunktur. De följande behandlingarna tar 1 timma. Brukar börja varje session med ett kort inledande samtal och frågestund för att sedan behandla med akupunktur.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenser och PR

"– Akupunkturbehandlingen
gav en otroligt djup och
skön avspänning och jag kände att ”Så här ska det
kännas när man är riktigt
avspänd”. Den känslan blev som en mall för mig att ta
med hem. Sture fungerade också som en slags livscoach. Det var inte
bara att ligga där på britsen och tro att han skulle fixa
jobbet. Nej, om det skulle bli någon förändring så
måste jag hjälpa till själv också".
Annelie Hallryd

Design downloaded from free website templates.